Otkriven je dizajn novog BMW-ovog električnog SUV-a: Vraćaju se klasični ‘bubrezi’!

Litij-ionske baterije sljedeće generacije bit će manje i lakše, osigurat će vozilu domet vožnje od 800 km i 30 posto brže punjenje

Nakon velikih najava BMW je sve bliže pokretanju velike električne revolucije. Modeli na novoj platformi Neue Klasse sve su bliže. Električni koncept, koji će se zvati Vision Neue Klasse X najavljuje SUV koji će zamijeniti iX3, a u proizvodnju će sljedeće godine. Ovaj SUV u visokoj je fazi usklađenosti sa serijskim modelom pa već sada možemo izvoditi neke zaključke.

U kabini je, očekivano, sve čisto, odnosno dominira veliki ekran infotainmenta, ali i jedan je novitet koji je BMW dosad samo najvljivao. Naime, ovaj automobil imat će veliki head up displej koji će se protezati cijelom širinom vjetrobranskog stakla u njegovom podnožju.

Izvana se, pak, radi i klasičnoj SUV formi, s mnogim modernim dodacima. Ovaj model definitivno označava povratak smanjenih, klasičnih BMW-ovih ‘bubrega’ koji su i vidljivi na teaser videu.

Očekuje se da će serijska verzija Vision Neue Klasse X zamijeniti električni BMW iX3, dok će X3 s benzinskim, dizelskim i hibridnim motorima dobiti drugačijeg nasljednika. Temeljna ideja Neue Klasse su nove tehnologije elektirčnog pogona i baterija. BMW najavljuje 800-voltnu tehnologiju. Također, litij-ionske baterije sljedeće generacije bit će manje i lakše, osigurat će vozilu domet vožnje od 800 km i 30 posto brže punjenje.

Novi koncept bit će predstavljen tijekom godišnje konferencije BMW Grupe, koja je zakazana 21. 4., a ovo je prva fotografija BMW-ovog SUV-a koja se pojavila na društvnim mrežama.