Bridgestone ima novu gumu koja nije punjena zrakom: Ima posebnu funkciju!

U budućnosti tvrtka namjerava primijeniti tehnologiju usavršenu u ekstremnom lunarnom okruženju na gume koje se koriste na Zemlji

Korporacija Bridgestone razvila je novi (drugi) koncept guma za lunarni rover, koje su predstavljene na 39. svemirskom simpoziju u Colorado Springsu od 8. do 11. travnja 2024.

Guma je izložena na štandu Japanske svemirske industrije u organizaciji Japanske agencije za istraživanje svemira. Bridgestone kaže da izložba pokazuje predanost tvrtke istraživanju svemira i evoluciji mobilnosti.

Nadahnuta stopalima deva koje putuju pustinjom, Bridgestoneova guma lunarnog rovera prve generacije integrirala je mekani filc na metalnoj osnovi u područje gaznog sloja kako bi poboljšala trakciju na površini Mjeseca. Guma druge generacije ima robusnu skeletnu strukturu, koja uključuje tanke metalne žbice i segmentirani dizajn gaznog sloja. Ova poboljšanja, olakšana strukturalnim simulacijama i digitalnim tehnologijama, dizajnirana su za izdržljivost i vuču u surovom lunarnom okruženju – koje karakteriziraju stijene, pijesak, vakuumski uvjeti i temperaturne fluktuacije.

Projekt guma lunarnog rovera inicijativa je za proširenje upotrebe tehnologije guma Air Free, koju Bridgestone već neko vrijeme promovira Bridgestona. U budućnosti tvrtka namjerava primijeniti tehnologiju usavršenu u ekstremnom lunarnom okruženju na gume koje se koriste na Zemlji.