Mazda je predstavila ‘šesticu’ sa stražnjim pogonom, ali… Ima nekoliko noviteta!

Što se dizajna tiče, možemo samo zaključiti - šteta! Šteta što ovaj model nećemo vidjeti u Europi

Vijesti o novoj Mazdi6 nema, odnosno nije ih bilo. Na europskom tržištu se čeka da isteknu resursi aktualnog modela pa će ime i oblik karoserije u povijest. No na sajmu automobila u Pekingu predstavljena je nova Mazda6, odnosno EZ-6 koji izgleda kao Mazdin proizvod, ali se temelji na istoj EPA1 arhitekturi kao Deepal SL03, limuzina koju proizvodi Changan, Mazdin kineski partner u joint ventureu. Proizvodnja novog modela krenut će prije kraja ove godine, a kao tržište se spominje samo Kina. Ovaj automobil pokretat će u jednoj verziji samo električni motor, a u drugoj će biti opremljen i benzincem kao range extenderom.

EZ-6 je dugačak 4921 mm, širok 1890 mm i visok 1485 mm, a u električnoj izvedbi imat će savršenu raspodjelu mase 50:50. Mazda je samo potvrdila da će električno vozilo imati domet 600 km, dok će s benzinskim motorom on biti produljen na 1000 km s jednim spremnikom goriva i punom baterijom.

Vjerojatno će električni pogonski sklopovi Deepala SL03 biti ponuđeni i u modelu EZ-6. Tu su paketi baterija od 58,9 kWh i 66,8 kWh, koje pokreću stražnji električni motor sa 215 KS ili 255 KS. O benzinskom motoru nema informacija.

Interijerom dominira 14,6-inčni zaslon infotainmenta kao i 10,2-inčna digitalna instrumentna ploča. Što se dizajna tiče, možemo samo zaključiti – šteta! Šteta što ovaj model nećemo vidjeti u Europi.