Šator za Tesla Cybertruck: Djeluje krhko, ali štiti od elektromagnetskih udara!

Postoji li realna potreba za ovakvim šatorom? Čini nam se da ne postoji, ali danas u ništa ne možemo biti sigurni...

Svijet u kojem živimo nije baš spektakularno mjesto, bjesne ratovi, novi kao da čekaju svoj red, a ostaje nam samo nada da ćemo se opet vratiti u priod stabilnosti. Iran je nedavno prijetio Izraelu napadom elektromagnetskim pulsom ili udarom (EMP), a takav razvoj događaja mnoga bi vozila učinio neupotrebljivima, odnosno uništio bi njihovu elektroniku.

Kao odgovor na tu prijetnju, tvrtka sa sjedištem u Santa Barbari u Kaliforniji pod nazivom Mission Darkness nedavno je predstavila šator pod nazivom Cybercylent koji je posebno dizajniran za zaštitu Tesla Cybertrucka od EMP napada. Mission Darkness razvio je nikal-bakrenu presvlaku koja se pričvršćuje na poliester kako bi spriječila prodiranje zračenja, a rezultat je nazvala TitanRF Faradayeva tkanina. Šator zatim koristi ljepila kako bi se spriječilo da šavovi uzrokuju sitne rupe u tkanini, a za vrata su potrebna tri reda neodimskih magneta kako bi se smanjila mogućnost neželjenih valova ili nabora u materijalu. Mission Darkness proveo je godinu dana samostalno razvijajući vrata, ali također koristi sićušne valovode za ventilacijske otvore, koji su u biti guste vaflaste rešetke koje komprimiraju valne duljine zračenja dovoljno da spriječe ulazak zračenja. Ugljična vlaknaokvira i nosača čine šatore laganima i lako rasklopivima, idealnima za kupce koji žele instalirati Cybercylent u svojoj garaži.

TitanRF Faraday Fabric blokira 5G, 2,4 i 5-gHz Wi-Fi, Bluetooth, GPS, RFID i tradicionalne radio signale. Testiranje TitanRF Faraday Fabric pokazuje da ispunjava standardizirane razine zaštite vojske Sjedinjenih Država MIL-STD-188-125-1. Cybercylent šator počinje s cijenom od 15.000 dolara, a Mission Darkness također prodaje mnogo različitih veličina, od kojih mnoge upućuju na to da glavni tok prihoda tvrtke služi vladinim agencijama daleko više nego privatnim građanima.

Postoji li realna potreba za ovakvim šatorom? Čini nam se da ne postoji, ali danas u ništa ne možemo biti sigurni…