Velika greška: Što se događa kada u rezervoar za ulje ulijete tekućinu za pranje vjetrobranskog stakla?!

Rezultat je zanimljivi kemijski spoj, odnosno neka vrsta paste koja je posjetila gotovo sve kutke motora i ispušnog sustava te nanijela ogromnu štetu

Greške se događaju, ali isto tako greške su često skupe… Vlasnik Minija to je otkrio kada je slučajno ulio tekućinu za pranje vjetrobranskog stakla u otvor za punjenje motornog ulja. Radi li se o neznanju ili nekom posebnom stanju uma, nikada nećemo doznati. Nizozemski Top Gear piše da se radilo o pet litara tekućine i motoru koji je radio. Da nije motor bio uključeni da je vozač spoznao svoju grešku, rješenje bi bilo mnogo jeftinije. Ovako, tekućina za pranje stakala i ulje su se pomiješali i ušli u prostor motora. Rezultat je zanimljivi kemijski spoj, odnosno neka vrsta paste koja je posjetila gotovo sve kutke motora i ispušnog sustava te nanijela ogromnu štetu. Ona će se mjeriti u tisućama eura jer motor mora na remont, a oštećeni su i elementi ispušnog sustava.

Ako vam se slučajno dogodi ova greška, ne uključujte motor. Rješenje je odlazak na servis u kojem će ispustiti ulje i očistiti rezervoar.