VIDEO: Atraktivni Tesla Roadster u kratkom i efektnom filmu

Ovaj kupe s četiri sjedala trebao bi u prodaju 2020. godine, ali to je vjerojatno preoptimistična najava

Jedan od automobila koji najviše golicaju maštu fanova je novi Tesla Roadster. Ovaj kupe s četiri sjedala trebao bi u prodaju 2020. godine, ali to je vjerojatno preoptimistična najava. Na isporuku prvih modela ćemo pričekati, a dotad se Teslom Roadster pozabavio filmaš The Yazuki, koji je snimio ovaj efektan video.
Impresivan dizajn Tesle Roadster potpisuje Franz von Holzhausen, a najavljene performanse izazivaju najviše prijepora. Ne toliko ubrzanje do 100 km/h za 1,9 sekundi, dva moćna elektromotora na stražnjoj osovini i jedan na prednjoj, 10.000 Nm okretnog momenta ili krajnja brzina od 400 km/h, koliko baterija kapaciteta 200 kWh, kakva dosad nije ugrađena u električna vozila. Te baterije bi trebale biti teške oko 830 kilograma, a Tesla spominje autonomiju oko 1000 kilometara. Upravo to je najveći problem jer mnogi stručnjaci misle da je nemoguće ugraditi tako veliku bateriju u relativno maleni kupe i da je nemoguće postići najavljenu autonomiju.
No, možda će Teslini inženjeri i ovaj put nadmašiti očekivanja. Ugodno iznenađenje za tako moćan automobil bit će i cijena: osnovna negdje oko 200 tisuća dolara. Za automobil moćnih performansi to i nije mnogo. Do novog Teslinog Roadstera uživajte u filmu The Yazukija Priča o svjetlu..