Kalifornija je kaznila Teslu zbog dvojbenih sigurnosnih standarda proizvodnje automobila u šatoru

Tesla Motors već je imao problema s inspekcijama, a protiv ovog proizvođača vodi se i nekoliko postupaka. Liječnička ambulanta u sklopu tvornice u Freemontu nedavno je optužena da je prikrivala broj ozlijeđenih radnika prošle godine

Prošle godine kad je Tesla Motors imao najveću krizu u proizvodnji automobila, direktor tvrtke, Elon Musk, dosjetio se da konstruira drugu proizvodnu liniju u šatoru na parkiralištu tvrtke. Brže-bolje je podignut veliki montažni objekt, a Tesla Motors je stabilizirao proizvodnju, odnosno povećao broj proizvedenih Modela 3 (za 50 posto) kako bi utažio glad kupaca. Zbog toga je tvrtka prvi put iskazala profit u jednom godišnjem kvartalu (treći kvartal 2018.).
Šator je spasio Teslu, ali sad dolaze i manji problemi. Američka savezna država Kalifornija poslala je inspekciju u šator i ona je pronašla niz nepravilnosti: tvrtka nije tražila dozvolu za podizanje šatora, nije provela sigurnosnu inspekciju, a nasred šatora je i poveća rupa u asfaltu. Također, Tesla Motors nije educirao zaposlenike o procedurama evakuacije u slučaju nužde… Zbog svega toga proizvođač električnih automobila kažnjen je s 29.325 dolara. Iznos je gotovo simboličan, ali više bole javno objavljeni nalazi inspekcije o pronađenim nepravilnostima.
Tesla Motors već je imao problema s inspekcijama, a protiv ovog proizvođača vodi se i nekoliko postupaka. Liječnička ambulanta u sklopu tvornice u Freemontu nedavno je optužena da je prikrivala broj ozlijeđenih radnika prošle godine. Tesla Motors će pokušati osporiti posljednje nalaze inspekcije, odnosno žalit će se.