Elon Musk: Za dvije godine vozači će moći zaspati u Tesli!

Musk tvrdi da su državni regulatori u Kini i SAD-u otvoreni prema novim Teslinim tehnologijama dok su u Europi konzervativniji

Teslin izvršni direktor i guru Elon Musk gotovo svakodnevno ima potrebu dati neku epohalnu izjavu, a posljednja je da će za dvije godine vozači automobila koje proizvodi njegova tvrtka moći zaspati za upravljačem i probuditi se na destinaciji. Čitatelji koji nisu oslobođeni od cinizma možda će zaključiti da će vozač zaspati u dvorištu i probuditi se u garaži koja je deset metara dalje, ali Musk tvrdi da će već do kraja godine imati spremnu autonomnu tehnologiju.
– Mislim da ćemo biti spremni. Imat ćemo auto koji će vas pronaći na parkiralištu. Uskočit ćete u njega i odvest će vas gdje želite.
Muskova izjava je iznimno hrabra budući da se s autonomnim vozilima još muče tvrtke poput Waymoa, koji se već godinama bavi samo tom tehnologijom (i najdalje je odmaknuo). Što je sa zakonodavcima? Musk tvrdi da su državni regulatori u Kini i SAD-u otvoreni prema novim Teslinim tehnologijama dok su u Europi konzervativniji. Možda je i dobro da je tako… Za nas koji živimo u Europi.