Još jedan mali SUV ulazi u igru s velikim ambicijama: Škoda je otkrila Kamiq!

Kamiq je dugačak 424 cm, što će vjerojatno značiti mnogo prostora u unutrašnjosti jer je jedan od najdužih automobila u klasi

Dva Škodina SUV-a počinju sa slovom k pa je red da se nastavi tradicija, a treći u nizu je Kamiq. Automobil u klasi Seat Arone ili Renault Captura nastavlja Škodin najnoviji dizajnerski jezik s razvedenim prednjim svjetlima te oštrim geometrijskim linijama na boku i straga. Unutra je sličan kompaktnoj Scali, odnosno s velikim infotainmentom napokon napušta strogi njemački dizajn i u cijelu priču unosi malo češke razigranosti (što god to bilo). Digitalna instrumentna ploča je uvjet bez kojeg se više ne može pa je možete pronaći i na Kamiqu – vjerojatno s višim razinama opreme. Oni plićeg džepa morat će gledati analogne kazaljke kako veselo poskakuju na svaki pritisak papučice gasa.
Kamiq je dugačak 424 cm, što će vjerojatno značiti mnogo prostora u unutrašnjosti jer je jedan od najdužih automobila u klasi. Prtljažnik sa 400 litara nije najveći (Captur 455 litara), ali, obore li se sjedala, raste na raskošnih 1395 litara (tu je prvi u klasi).
Kao i kod sličnih vozila iz VW koncerna, pogona na sva četiri kotača nema i neće ga biti, a motori su dobro poznati dizelaš 1,6 sa 113 KS te 1,0-litreni trocilindrični turbobenzinac s 94 i 113 KS, odnosno 1,5-litreni turbobenzinac sa 148 KS. Prodaja bi trebala početi krajem svibnja. Dakle, potencijalni kupci, strpite se još malo.