Kamere kamuflirane kao kamp kućice: Njemačka policija na maštovit način lovi prebrze vozače

U limenom kontejneru je najnovija laserska tehnologija za snimanje brzine, podaci se prenose bežično, na policijski server

Prošle godine policija u Hamburgu testirala je kamere za nadzor brzine kamuflirane kao prikolice, odnosno kamp kućice. Kažu u policijskoj službi da većina vozača nije ni svjesna što ih je snašlo sve do ne prođu taj objekt koji stoji uz cestu. Oduševljenje u prometnoj jedinici je toliko uznapredovalo da su nakon testne faze kupljene još dvije mobilne kamere, a u pripremi je nabava još četiri prikolice do ljeta.
Cijela je oprema teška 1.3 tone, ima kotače, mobilna je i tehnološki je posljednja riječ tehnike, kako bismo kolokvijalno rekli. Proizvođač je tvrtka Vitronic, a u toj metalnoj kamp kućici nema kreveta i stolova. U limenom kontejneru je najnovija laserska tehnologija za snimanje brzine, podaci se prenose bežično, na policijski server… Policijsko oduševljenje tek djelomično narušava činjenica da je oko 30 posto snimki neupotrebljivo, ali i to će se popraviti. Vozači uglavnom podražaju ovu tehnološku inovaciju, ali ima i onih koji su izrazili negodovanje – uglavnom grafitima, od kojih su neki i nepriličnog sadržaja.