Predsjednik Trump General Motorsu: Hitno otvorite tvornicu u Ohiju!

Prvi čovjek Amerike dodao je da Toyota planira uložiti 13.5 milijardi dolara u pogone u Americi i da je vrijeme da GM djeluje odmah

General Motors nedavno je zatvorio tvornicu u Ohiju, odnosno prestala je proizvodnja automobila Chevrolet Cruze. Sjećate ga se, automobil je to koji se prodavao u Europi prije nego što je GM odlučio izaći s europskog tržišta. Uglavnom, gotovo je s Cruzeom i u Americi, što je izazvalo prosvjede u tvornici Lordstownu, a sindikati traže da se bojkotiraju svi GM-ovi automobili koji se proizvode u Meksiku. Čak se i taj Cruze nastavlja proizvoditi u Meksiku. Sad se uključio i američki predsjednik Trump, poslavši poruku na Twitteru:
– Ekonomija je u odličnom stanju. General Motors mora otvoriti tvornicu u Ohiju, možda u nekoj drugoj formi ili s drugim vlasnikom. ODMAH!
Prvi čovjek Amerike dodao je da Toyota planira uložiti 13.5 milijardi dolara u pogone u Americi i da je vrijeme da GM djeluje odmah. Kaže, vrijeme je od presudne važnosti. Predsjednik Trump obećao je reindustrijalizaciju Amerike, a Ohio mu je važna biračka baza pa i u tom kontekstu treba promatrati ove tweetove. Sad, hoće li ga u GM-u poslušati – to baš i nije izvjesno. Naime, ni sami nisu sigurni što bi tamo proizvodili.