Njemačka pokrajina zbog prometne sigurnosti planira stati na kraj razuzdanim svadbenim povorkama na cestama!

Ministar pravosuđa Sjeverne Rajne i Vestfalije Peter Biesenbach rekao je da se razmatra postoji li mogućnost za oduzimanje vozačke dozvole onima koji sudjeluju u tim razuzdanim proslavama

Nerijetko tijekom svadbenih svečanosti otpuste kočnice, a takvih primjera ima i u Hrvatskoj. U radosti zbog ozakonjenja veze dvoje mladih mnogi gosti vjenčanja su si spremni dati oduška pa trube, pucaju vatrenim oružjem, zaustavljaju promet… Nije to hrvatski endemski slučaj, južnjačka tradicija se preselila i u Njemačku – nedavno su Korzikanci u Duisburgu ženili kćer i sina pa je na cestama nastao kaos. Zaustavljali su promet, bacali bengalke, a atmosfera je podsjećala na nogometni derbi. Jedina razlika je što se kaos s tribina preselio na ceste, a Nijemci ne vole ni jedno ni drugo.
Pokrajina Sjeverna Rajna i Vestfalija traži mogućnosti kako stati na kraj ovoj navici u kojoj već ima i ozlijeđenih (jedan biciklist prošle je godine srušen s bicikla te je natukao je glavu i ramena). Ministar unutarnjih poslova Herbert Reul kaže da ceste nisu mjesta za privatne zabave. Ministar pravosuđa Sjeverne Rajne i Vestfalije Peter Biesenbach rekao je:
– Bengalke, oružje i druga pirotehnička sredstva nemaju što raditi u javnosti. Vidjet ćemo postoji li mogućnost za oduzimanje vozačke dozvole onima koji sudjeluju u tim razuzdanim proslavama.