Prodaje se ekskluzivna kolekcija automobila sina afričkog diktatora!

Nimalo skromni Teodorin kupio je rijetki Lamborghini Veneno Roadster, Koenigsegg One, Aston Martin One 77, Ferrari LaFerrari, McLaren P1 i Bugatti Veyron 16.4

Svaki oblik diktature vodi u zastranjivanje. Doduše, rijetki su asketski diktatori, oni koji doista dijele svoju životnu skromnost s narodom. Češći su oni koji hine brigu, a u nekom poreznom raju uzgajaju milijarde zelenih novčanica. Teodoro Obiang Nguema Mbasogo vodi Ekvatorijalnu Gvineju od 1979. godine i nema namjeru prestati. Zašto bi to učinio kad ga mediji nazivaju bogom, a i lijepo je vladati. U državi su bogate zalihe nafte pa neki ljudi doista lijepo žive. Politički suparnici čak su optužili Obianga za kanibalizam, ali nema relevantnih informacija u njegovim prehrambenim navikama. Uglavnom, u Ekvatorijalnoj Gvineji je politička atmosfera uvijek užarena, a diktatorov sin Toeodorin trudi se da tati nikad nije dosadno.

Teodorina je 2017. godine zaustavila policija u Ženevi i optužila ga za pranje novca i pronevjeru, a sad je na prodaju njegov švicarski vozni park. Nema tu Volkswagen Pola ili Renault Clija. Ne, nimalo skromni Teodorin kupio je rijetki Lamborghini Veneno Roadster (1 od ukupno 9 proizvedenih primjeraka), Koenigsegg One (proizvedeno samo šest primjeraka), Aston Martin One 77 (limitirana serija), Ferrari LaFerrari (limitirana serija), McLaren P1 (limitirana serija) i Bugatti Veyron 16.4. Očekuje se da će samo Lambo biti prodan za 5,6 milijuna eura (koštao je 3,3 milijuna).

Švicarci će sav prihod s aukcije vratiti u Ekvatorijalnu Gvineju i taj bi novac trebao biti uložen u socijalne programe. Sad ćete vjerojatno s pravom pomisliti da će siroti Teodorin dobiti novi budžet za shopping… Vjerojatno vam je i jasnije tko doista kupuje ekskluzivne automobile, one koji izlaze u limitiranim serijama.