Uskoro nam dolazi Amazonova serija Gospodar prstenova!

Nagađa se da se radnja serije događa tisućama godina prije filmske trilogije, baveći se rastom Saurona i stvaranjem prstena moć

Amazon je odabrao J. A. Bayonu za redatelja za nadolazeću seriju Gospodar prstenova. Bayona je redatelj filma Jurassic World: Fallen Kingdom’s. Bayona će režirati prve dvije epizode serije dok će kasnije biti izvršni producent zajedno s producentom Belén Atienzom. Najava nažalost ne otkriva kada će serija biti predstavljena na Amazon Prime Videu niti koji će drugi redatelji biti uključeni u kasnije epizode serije.

Bayona je još poznat po filmovima poput A Monster Calls, The Impossible i The Orphanage. Također je radio i na televiziji gdje je režirao prve dvije epizode Showtime’s Penny Dreadfula.

Amazon je 2017. godine službeno odobrio snimanje serije za više sezona, a prošle je godine angažirao pisce J.D. Paynea i Patricka McKaya za pisanje i razvoj serije. Govori se i da je studio razgovarao s Peterom Jacksonom kako bi serije bile u skladu s filmskim trilogijama.

Nagađa se da se radnja serije događa tisućama godina prije filmske trilogije, baveći se rastom Saurona i stvaranjem prstena moći.