Njemačka: U analizi prometnih nesreća uvodi se i nova stavka, korištenje mobitela!

Samo je u Njemačkoj 2017. godine zabilježeno 560 naleta kamiona na druga vozila te 21 smrtni slučaj povezan s korištenjem mobitela

Nerijetko vam donosimo primjere iz svijeta u kojima i mi nešto možemo naučiti, a evo još jednoga. Novo vrijeme nosi i nove izazove… Mobiteli su dio naše svakodnevice, a danas bismo ih se teže odrekli nego cijele amazonske prašume, koje ćemo se, kako je krenulo, ionako odreći. Oni su, međutim, iznimno opasni u prometu. Samo je u Njemačkoj 2017. godine zabilježeno 560 naleta kamiona na druga vozila te 21 smrtni slučaj povezan s korištenjem tog uređaja.

Njemačka policija, zbog toga, mijenja način na koji će analizirati nesreće. Znate, onaj dio koji kod nas najčešće glasi: Zbog neprilagođene brzine… U analizu prometnih nesreća uvodi se pojam distrakcije, odnosno policija će uskoro procjenjivati je li uzrok nesreće korištenje mobitela, a sukladno tome slijede i dodatne kazne te analize kako poboljšati sigurnost prometa.

Zasad odgovorne najviše brine kako dokazati uporabu mobitela. U slučaju lakših ozljeda sudionici prometne nesreće sigurno neće priznati korištenje mobitela, pa će se policija oslanjati na svjedoke ili će u težim slučajevima uzeti mobitele i analizirati ih.