Aktivisti koji se bore protiv klimatskih promjena razbili 40 Jaguara i Aston Martina: Zbog njih su pojačane mjere opreza u Frankfurtu!

Organizatori se boje akcije aktivista koji se bore protiv klimatskih promjena, a poznati su pod imenom Kamenje u mjenjaču

Namjerno smo riječ napad ogradili navodnicima jer ipak nije riječ o napadu od kojeg bi trebali strepiti ljudi. Od 12. do 22. rujna u Frankfurtu će biti autoshow i na njemu će biti prikazano mnogo automobilskih noviteta. Doduše, toliko je proizvođača otkazalo nastup da se ovogodišnji show doima poput veće njemačke zabave uz perece i pivo. Za ovu priču o Frankfurtu je važno da se organizatori boje akcije aktivista koji se bore protiv klimatskih promjena, a poznati su pod imenom Kamenje u mjenjaču. Da, Kamenje u mjenjaču. Sve potencijalne posjetitelje treba odmah smiriti i naglasiti da su aktivisti bezopasni, odnosno ne napadaju ljude, ali kad vide automobil… E to je već druga stvar.

Ovu skupinu smatraju odgovornom za vandaliziranje 40 luksuznih vozila u jednom salonu u Frankfurtu prije nekoliko dana. Dočepali su se Jaguara, Lando Rovera i Aston Martina te su razbili čekićima i polugama mnoga vjetrobranska stakala, ogrebali su limene površine… Barem su bili nacionalno svjesni pa su atakirali britanska vozila. Sad se svi boje da bi borci protiv automobila mogli napasati opet – i to na najvećoj pozornici, na autoshowu. Zbog toga će mjere osiguranja biti pojačane. Kamenje u mjenjaču izdalo je proglas:

– Za dva tjedna će u Frankfurtu biti održan propagandni show na kojem će se slaviti demodirani sustav prometa, opasan za klimu i okoliš. Želimo razotkriti ovaj show: profit se ostvaruje preko leđa najsiromašnijih, a na štetu budućih generacije. Mislimo da je vrijeme da bacimo kamenje u mjenjače kapitalističke logike zgrtanja profita.