Carinske stope: Američki predsjednik Trump misli da se Renaulti prodaju u SAD-u!

Osamdesetih godina prošlog stoljeća Renault je u suradnji s American Motors Corporation proizvodio vozila za američko tržište, ali taj je posao propao

Visoke carinske stope koje su predet sporenja između SAD-a i Europske unije još nisu stupile na snagu. Američki predsjednik Donald Trump želi ograničiti uvoz europskih automobila i tako zaštititi lokalnu autoindustriju, ali i Europa planira uzvratiti carinskim stopama na američku robu.  U jednoj od svojih posljednjih izjava Donald Trump je rekao: 

– Oni su nam postavili ogromne barijere za poslovanje u Europi. Naši poljoprivredni proizvodi, teško ih je tamo prodavati. Naši automobili, teško ih je tamo prodavati, a oni nam šalju svoje Mercedese, BMW-e, Volkswagene, Renaulte, u slučaju Francuske. 

U svojoj izjavi američki predsjednik zaboravio je samo jedan podatak – Renault ne prodaje automobile u SAD-u još od devedesetih. Osamdesetih godina prošlog stoljeća Renault je u suradnji s American Motors Corporation proizvodio vozila za američko tržište (na slici Renault Alliance), ali taj je posao propao.