Krive su ručke za otvaranje vrata: Vozaču u Tesli nije bilo pomoći!

Policajac koji je brzo priskočio u pomoć pokušao je otvoriti vrata, ali u nekoliko sekundi koliko je imao na raspolaganju nije uspio izvući ručke vrata

Ručke za otvaranje vrata koje iskaču, odnosno integrirane su u vrata, najnovija su pomodarija u automobilskoj industriji. Inaugurirala ih je Tesla, a nastavljaju mnogi drugi, poput Land Rovera, uskoro i Mercedes-Benza s novom S klasom… Međutim, nije svaki tehnološki novitet dobar, odnosno neki skrivaju i potencijalne opasnosti.

U veljači je Omar Awan, 48-godišnji anesteziolog, izlazio s parkirališta u Floridi, izgubio kontrolu nad Teslom S i zaletio se u stablo palme. Vozač je pao u nesvijest, automobil je zahvatio plamen (zapalile su se baterije) i trebalo je iznimno brzo reagirati. Policajac koji je brzo priskočio u pomoć pokušao je otvoriti vrata, ali u nekoliko sekundi koliko je imao na raspolaganju nije uspio izvući ručke vrata.

Na žalost, vatra je brzo eskalirala i Omaru Awanu nije bilo spasa. Istraga je dugo trajala i utvrđeno je da su ručke u vratima odgovorne za smrt vozača koji je izgorio u Tesli.