Toyota Yaris GR: Mali sportaš snimljen je mjesec dana prije predstavljanja!

Ostali proizvođači koji su u toj klasi imali kultne sportaše, poput Renaulta ili Peugeota odustali su od tih verzija. Ispunjavanje strogih europskih emisijskih normi učinilo bi Clio RS ili 208 GTi preskupim vozilima

Jedan od rijetkih proizvođača koji će imati mali sportski automobil je Toyota. Uspješna sezona u Svjetskom reli prvenstvu u kojoj je Ott Tanak postao prvak za upravljačem japanskog automobila očigledno je Toyotu natjerala da s novom generacijom Yarisa pripremi i sportsku verziju. Ostali proizvođači koji su u toj klasi imali kultne sportaše, poput Renaulta ili Peugeota odustali su od tih verzija. Ispunjavanje strogih europskih emisijskih normi učinilo bi Clio RS ili 208 GTi preskupim vozilima pa ih je onda bolje izbaciti. Jedni i drugi razmišljaju o električnim malim sportskim automobilima.

Toyota ne odustaje, a kolege iz australskog WhichCara snimile su potpuno razotkriveni sportski Yaris GR (Gazoo Racing) i to mjesec dana prije službenog predstavljanja. Mali Yaris ima pogon na sve kotače, a o motoru se zasad samo nagađa. Procjenjuje se da bi mogao imati i do 260 KS i da bi mogao biti baziran na 1,6-litrenom agregatu koji koristi reli momčad, ali o svemu ćemo više saznati nakon Nove godine. Osim pogona na sve kotače, razlika u odnosu na osatale verzije Yarisa bit će i prošireni trag kotača.