Policijsko vozilo za potjeru: Moćan V8 motor, stražnji pogon i plastična sjedala za uhićene!

Durango je tzv. Pursuit Vehicle, odnosno vozilo za potjere i u svojoj najsnažnijoj varijanti opremljen je legendarnim 5,7-litrenim V8 HEMI motorom s 360 KS

U Americi je mnogo kriminala, a česte su i potjere na autocestama, koje su mnogo već i šire nego naše. U takvim uvjetima i policijski automobili su mnogo drukčiji, odnosno nerijetko i izgledaju kao da svima koji se planiraju baviti nedopuštenim aktivnostima imaju zadatak utjerati strah u kosti. Jedan od njih je i SUV Dodge Durango, proizvod Fiat Chryslera.

Durango je tzv. Pursuit Vehicle, odnosno vozilo za potjere i u svojoj najsnažnijoj varijanti opremljen je legendarnim 5,7-litrenim V8 HEMI motorom s 360 KS. Tu je stražnji pogon, a opcija i pogon na sva četiri kotača. Mjenjač je osamstupanjski automatski, a Durango je i opremljen bull barom, na koji će se nabosti svi oni koji pokušavaju pobjeći policiji. Ubrzanje do 100 km/h je za manje od sedam sekundi.

Durango je opremljen crveno-plavim trepćućim svjetlima, sirenom, čeličnom rešetkom koja dijeli uhićene od policijskih službenika. Na stražnjem redu sjedala je poseban manjak komfora – sjedala su plastična. Dakle, uhićenima se ne piše dobro.