Procurili su podaci: Sve o sportskim Golfovima VIII!

Golf GTI trebao bi imati 245 KS, a snažniji GTI TCR 300 KS. Najsnažniji Golf R s pogonom na sva četiri kotača imao bi 333 KS, premda se razmišlja i o još snažnijoj verziji s oko 400 KS

Na Instagramu se pojavila vjerodostojna ilustracija na kojoj se vidi raspored sportskih modela Volkswagen Golfa VIII, u rasponu od GTI-ja do R-a. U ovom slučaju vjerojatno je riječ o materijaku koji Volkswagen priprema za svoje servisne savjetnike. No, u ovom slučaju nećemo se baviti namjenom ovog dokumenta nego njegovim sadržajem.

Dakle, Golf GTI trebao bi imati 245 KS, a snažniji GTI TCR 300 KS. Najsnažniji Golf R s pogonom na sva četiri kotača imao bi 333 KS, premda se razmišlja i o još snažnijoj verziji s oko 400 KS. Hibridni GTE poznat je otprije i ima 245 KS, a tu je i dizelski GTD, koji je baziran na dvolitrenim dizelašu i imat će 200 KS. Većina ovih automobila u prodaju će u drugoj polovici 2020. godine.

Još je zanimljivo, ako bolje pogledate, da će oba GTI modela imati sličan prednji kraj kao i GTE s dnevnim svjetlima integriranima u masku vozila, odnosno izvedena s po pet lampica.