Političari protiv struke: Vladajući CSU tvrdi da neograničene brzine na njemačkim autocestama ne utječu na sigurnost prometa, eksperti kažu da zbog njih pogiba 140 ljudi godišnje!

Javili su se predstavnici vladajuće političke koalicije, stranka CSU, i pokrenuli veliku online kampanju u kojoj se bore protiv uvođenja ograničenja brzine

Najvažnija rasprava iz sfere prometa u Njemačkoj se vodi oko ograničenja brzine na autocestama. Na oko 70 posto dionica ograničenja nema, a mnogi pobornici prometne sigurnosti i ekologije želi i na tim dijelovima autocesta uvesti ograničenje od 130 km/h.

Sad su se javili predstavnici vladajuće političke koalicije, stranka CSU, i pokrenuli veliku online kampanju u kojoj se bore protiv uvođenja ograničenja brzine, tvrdeći da iz rakursa sigurnosti i ekologije neće biti pozitivnih pomaka s uvođenjem ograničenja brzine. Njihova je ideja da se treba baviti lokalnim prometnicama na kojima pogiba najviše ljudi.

Ovim idejama usprotivili su se prometni stručnjaci koji tvrde da bi se uvođenjem ograničenja brzine sačuvalo oko 150 ljudskih života godišnje. Kako će to sve završiti? Tek ćemo vidjeti.