Posljedice koronavirusa: Fiat Chrysler obustavlja proizvodnju u svim europskim tvornicama, a i drugi imaju sve više problema!

U Slovačkoj ne radi velika VW-ova tvornica koja proizvodi Porsche Cayenne, VW Touareg, Audi Q7, te VW Up, Škodu Citigo i Seat Mii

Talijansko-američki konglomerat Fiat Chrysler odlučio je stopirati proizvodnju u svim svojim europskim tvornicama (Italija, Srbija, Poljska…) do 27. ožujka, odnosno u svim tvornicama Fiata, Alfe Romeo i Maseratija. Razlog je opasnost od širenja koronavirusa, ali i dramatičan pad prodaje novih automobila.

Proizvođač kočnica Brembo odlučio je zatvoriti četiri talijanske tvornice, a s radom na tri dana je prestao i proizvođač dijelova Magneti Marelli.

Ford je zatvorio tvornicu u Valenciji na tri dana nakon što su tri radnika dobila koronavirus. Seatova tvornica u okolici Barcelone mogla bi biti zatvorena i do šest tjedana zbog logističkih problema i nedostatka dijelova, a privremeno ne rade dvije Renaultove tvornice u Španjolskoj te Nissanova tvornica u toj zemlji.

U Slovačkoj ne radi velika Volkswagenova tvornica koja proizvodi Porsche Cayenne, VW Touareg, Audi Q7, te VW Up, Škodu Citigo i Seat Mii. Ista tvornica proizvodi i osovine te cijelu donju platformu za Bentley Bentaygu.