Najluđa priča koja nije šala: Policija ga uhvatila jer je voziti učio – psa!

Policajci u američkom glavnom gradu Washingtonu dugo će se sjećati čudne potjere u kojoj su sudjelovali

Znamo da je 1. travnja, ali nećemo vas varati. Umjesto toga odlučili smo objaviti vijest koja je najbliža duhu ovoga dana, a ipak je istinita. Dakle, policajci u američkom glavnom gradu Washingtonu dugo će se sjećati čudne potjere u kojoj su sudjelovali. Meta je bio bijeli Buick Park Avenue koji se čudno vrludao na praznoj prometnici.

Policajci su krenuli u potjeru, a Buick je ubrzao sve do 170 km/h. Kad su dostigli to vozilo policajci su ostali šokirani prizorom. Vozač je upravljao, a u krilu mu je sjedio ogroman pit bull. Osumnjičenik je pokušao pobjeći skretanjem na biciklističku stazu koja je u tom trenutku srećom bila prazna.

Policijska patrola koja je dolazila iz drugog smjera postavila je na cestu mrežu sa šiljcima i kad je Buick prešao preko nje potjera je bila gotova, a automobil je završio u grmlju. Kad su se policajci napokon dočepali vozača i priupitali ga koji je njegov problem, odgovorio im je: Učio sam voziti – psa!

– Da sam barem ovo izmislila! Policijska sam službenica već 12 godina i nikada nisam čula ovakvu ispriku – objasnila je Heather Axtman. Draga Heather, nismo ni mi!

“Instruktor za pse” došao je u sve svjetske medije… Na kraju ga čeka ozbiljna kazna (o tome će brzo odlučiti sud), koja neće biti blaga jer je vozio pod utjecajem alkohola. Pas je završio u prihvatilištu za životinje.