Pogledajte popis županija u kojima će biti omogućen promet bez e-Propusnica!

Omogućen je i promet bez e-Propusnica imeđu Zagreba i Zagrebačke županije

Na inicijativu lokalnih stožera državni Stožer civilne zaštite donio je odluku o ukidanju sustava e-Propusnica u pojedinim županijama. Time se omogućuje nesmetani promet unutar županija.

Bez propusnica će biti Varaždinska, Brodsko-posavska, Karlovačka, Koprivničko-križevačka, Međimurska, Osječko-baranjska, Virovitičko-podravska, Zadarska, Šibensko-kninska, Vukovarsko-srijemska, Istarska, Sisačko-moslavačka, Krapinsko-zagorska, Bjelovarsko-bilogorska, Splitsko-dalmatinska (za prijevoz na otoke i s otoka će vrijediti e-Propusnice) i Požeško-slavonska županija. Također, ukinute su i e-Propusnice između Zagreba i Zagrebačke županije.

Mjere vrijede od ponoći 20. travnja.

U Ličko-senjskoj županiji također će uskoro biti ukinute e-Propusnice, ali će one vrijediti za ulazak i izlazak iz Udbine i Novalje. Primorsko-goranska županija tražila je da se rascjepka na tri područja, Gorski kotar, Primorje i otoke. U prometu između ta tri područja bit će obvezne e-Propusnice. Isto vrijedi i za Dubrovačko-neretvansku županiju koja je podijeljena na tri područja.