Dolazi Chaos: Grčki proizvođač najavljuje hipersportski automobil s 3000 KS i inovativnim materijalom!

Pogon će, naravno, biti na sve kotače, a za one kojima je navedena snaga previše, Spyros će nuditi i Chaos sa skromnijih 2000 KS

Spyros Papanopoulos grčki je tuner koji planira iznenaditi svjetsku automobilsku scenu. Na autoshowu u Ženevi 2021. godine (ako bude održan :)) planira predstaviti svoj hipersportski automobil Chaos. Kako mu i ime govori, njegove performanse bit će kaotične, a Spyros Papanopoulos se javio i svijetu objavio da će njegovo vozilo razvijati 3000 KS. Dobro ste pročitali, 3000 KS, a podloga svemu je 5,0-litreni V10 twin-turbo benzinski motor. Ovaj monstrum će u blokadu pri 12.000 o/min. Mjenjač osamstupanjski automatik s dvostrukom spojkom. Za ubrzanje do 100 km/h vlasniku će trebati manje od dvije sekunde.

Pogon će, naravno, biti na sve kotače, a za one kojima je navedena snaga previše, Spyros će nuditi i Chaos sa skromnijih 2000 KS, što je još uvijek više od Bugatti Chirona i njegovih 1500 KS.

Vrijedni Spyros se pohvalio još jednim podatkom: zbog strukturalne čvrstoće i manje mase većina proizvođača supersportskih automobila koristi monocoque šasije izrađene od karbonskih vlakana, ali on ide u drugom smjeru i njegov Chaos će biti izrađen od polimera Zylon, koji je najčvršći materijal izrađen ljudskom pameću i rukama (čvršći je 1.6 puta od kevlara). Zbog čvrstoće, relativno malene mase i otpornosti na termičke utjecaje koriste ga NASA i momčadi u Formuli 1.

Koliko dugo će motor izdržati? Računa li Spyros da će većina vlasnika svoje Chaose držati u garažama? Sve ovo djeluje gotovo nestvarno, ali ne ide se čovjek sramotiti u Ženevu, zar ne?