Dezinficijens i kožom obloženi upravljači: Kombinacija koja nije dobra!

S čistim alkoholom šteta je veća, ali i dezinficijensi s uglavnom 70 posto alkohola također imaju negativan utjecaj

S koronavirusom došla nam je i dodatna životna navika, a to je špricanje dezinficijensom u svim okolnostima. U jednom je trenutku bio skuplji od suhoga zlata, mučila nas je i nestašica pa su se mnogi zapitali hoće li uopće preživjeti bez alkoholne tekućine. Dezinficijensa sad ima koliko hoćete, a osim blagotvornih učinaka on ima i one negativne.

Jedan o njih je i utjecaj na kožne upravljače u automobilima. U filmiću koji je pripremio Craft Customs, proizvođač dodatne opreme za automobile iz Teksasa, jasno je uočiti utjecaj goriva, dezinficijensa i alkohola na kožu, materijal kojim su uglavnom obloženi upravljači automobila. S čistim alkoholom šteta je veća, ali i dezinficijensi s uglavnom 70 posto alkohola također imaju negativan utjecaj. Pretjerana izloženost rezultirat će oštećenjima i pucanjem kože.

Ovaj video nastao je davno prije koronakrize, ali savjeti se mogu primijeniti bilo kad. Jedan od najvažnijih je da kožu održavate čišćenjem krpicom natopljenom s blagom mješavinom sapuna i vode.