Pedantni Nijemci: Izračunali su da najviše kaznenih bodova u prometu imaju vozači Audija!

Neki osiguravatelji motornih vozila kaznene bodove uključuju se u izračun premije

BMW je tek na četvrtom mjestu, Porschea uopće nema, dok Audijevi vozači prikupljaju najviše kaznenih bodova. Portal za usporedbu cijena i usluga osiguranja Verivox, upotrijebio je ugovore o osiguranju kako bi analizirao koje modele automobila voze vozači koji imaju najviše bodova za prekršaje u prometu. 

Iako Porsche označava snagu i brzinu, očito njegovi vozači to mogu držati pod kontrolom prilično dobro, jer među deset modela automobila s kojima njemački vozači prikupe najviše kaznenih bodova, nema niti jednog Porschea. Umjesto njega, jedna je marka zapravo „rezervirala“ tablicu s kaznama za brzinu, a to je Audi. Podaci portala pokazuju čak pet Audijevih modela među onima čiji vozači prikupe najviše negativnih bodova u odnosu na prosjek. To su A5, A6, Q5 i TT modeli.

– Udio sakupljača bodova bio je najveći kod Audija Allroad Quattro, 96 posto iznad prosjeka za sve modele. Audi A5 je slijedio sa 66 posto i Škoda Superb s 57 posto iznad prosjeka  – rekao je Wolfgang Schütz, direktor tvrtke Verivox Versicherungsvergleich GmbH.

Na četvrtom mjestu slijedi BMW serije 5. Mercedes CLK je peti. Usput, popis grešnika čvrsto je u njemačkim rukama. U prvoj desetorki pojavljuje se samo jedan strani model – Volvo V70 koji je osmi (tu su još Audi TT, Audi A6, BMW serije 3 i Audi Q5).

Neki osiguravatelji motornih vozila kaznene bodove uključuju se u izračun premije.

 – Vozači bi trebali apsolutno pružiti točne podatke o njihovim bodovima prilikom ugovaranja police osiguranja – kaže Wolfgang Schütz iz tvrtke Verivox

– Jer ako varate kada sklapate osiguranje, riskirate i novčanu kaznu u slučaju oštećenja.