Kupnja rabljenog automobila: Na što morate posebno pripaziti nabavljate li ga u Njemačkoj?!

Jedna od ideja je informirati se o stanju automobila u najbližoj radionici ADAC-a, Dekre ili TUV-a. Tamo će vam za 30 eura pregledati cijeli automobil

Njemački magazin Auto Bild objavio je tekst o kupnji rabljenog vozila sa svim mogućim savjetima, koje smo i mi pisali pa ih nećemo ponavljati. No, u tom internetskom članku su dvije informacije koje će vam sigurno koristiti kad u Njemačkoj kupujete rabljeni automobil.

Njemačka, kao i sve države u Europi, nije imuna na slučajeve namještanje kilometraže. Kupujete li rabljeni automobil dobro je znati da je prosječna godišnja kilometraža vozila oko 12.000 kilometara. Naravno, dozvoljena su i odstupanja, ali prevelike razlike su vijek razlog za oprez. Ako kupujete automobil koji je godišnje prelazio samo 3000 kilometara ili 5000 kilometara bilo bi dobro učiniti sve što možete da ga dodatno provjerite. Servisna knjižica vozila je jedno od mjesta gdje to možete učiniti, ali nipošto ne i posljednje.

Jedna od ideja je informirati se o stanju automobila u najbližoj radionici ADAC-a, Dekre ili TUV-a. Tamo će vam za 30 eura pregledati cijeli automobil – karoseriju, ovjes, tehnologiju i elektroniku. Mehaničari u tim radionicama već znaju tipične probleme svakog automobila pa će na njih obratiti posebnu pozornost.