Započinje sanacija Krčkog mosta: Dolaze i ograničenja u prometu!

U početku za promet će biti zatvorena prometna traka na velikom luku u smjeru otoka, dok će se promet voditi naizmjenice prometnim trakom u smjeru kopna

Hrvatske autoceste javljaju o novom gradilištu koje će biti otvoreno ukupno dvije godine. U utorak, 15. rujna započinju opsežni radovi na državnoj cesti D102, odnosno na Krčkom mostu. Radovi uključuju sanaciju kolničke ploče uz zamjenu asfaltnog zastora i hidroizolacije te dovršetak primarne sanacije i zaštite preostalih betonskih površina mosta od utjecaja agresivnog djelovanja klorida iz morske vode. Riječ je o složenim radovima, nužnim kako bi most 40 godina od puštanja u promet i nadalje bio siguran za prometovanje, te kako bi se jedinstvena betonska konstrukcija, svojevremeno najvećeg mosta u svijetu s armiranobetonskim lukom, zaštitila od nepovoljnih atmosferskih utjecaja.

Radi duljine ukupnog zahvata i uvjeta izvođenja radova uz istovremeno sigurno i maksimalno protočno odvijanja prometa, radovi su podijeljeni u 4 faze. Svaka od 4 faze radova odvijati će se na jednoj polovini kolnika jednog luka (veliki i mali luk mosta Krk). Ukupno trajanje radova predviđeno je kroz 2 godine, pri čemu će se tijekom razdoblja pojačanog prometa u turističkoj sezoni omogućiti odvijanje prometa u punoj širini kolnika bez izvođenja radova.

U utorak započinju radovi na velikom luku zbog čega će za promet biti zatvorena prometna traka na velikom luku u smjeru otoka, dok će se promet voditi naizmjenice prometnim trakom u smjeru kopna. Privremena regulacija prometa biti će regulirana semaforima, a intervali će se prilagođavati u skladu s opterećenjem prometa. Radovi će trajati do sredine lipnja 2021. godine, a biti će obustavljeni u vrijeme Božićnih i novogodišnjih blagdana i praznika. Mole se svi korisnici da poštuju regulaciju u zoni radova i pozivaju na strpljenje prilikom prometovanja u otežanim uvjetima, posebice nedjeljom u večernjim satima kada velik broj vikendaša prometuje u smjeru kopna.

Sve informacije o privremenim regulacijama na autocestama bit će redovito objavljivane putem redovitih izvješća HAK-a u medijima i na web stranici Autoceste Rijeka-Zagreb d.d. (ARZ) i Hrvatskih autocesta d.o.o. (HAC). Također sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0111 i 0800 0422.