Prometne nesreće sa smrtnim ishodima: Najopasnije su ceste s minimalnim ograničenjima brzine!

Povećanje broja nesreća u tim područjima potencijalno je posljedica urbanog položaja što znači da za korisnike cesta postoji više opasnosti koje trebaju izbjeći

Svi smo znali da su autoceste sigurnije, ali Britanci su nam to sad objasnili uz pomoć statistike. Tragične automobilske nesreće vjerojatnije će se dogoditi na cestama gdje se vozi nižim brzinama, od samo 32 do 48 km/h, pokazalo je novo istraživanje Carole Nash (posrednik u osiguranju vozila u Velikoj Britaniji i Irskoj).

Gotovo šezdeset posto ili preko 16.000 nesreća s poginulim osobama 2019. godine dogodilo se pri brzini manjoj od 48 km/h (30 milja na sat). Povećanje broja nesreća u tim područjima potencijalno je posljedica urbanog položaja što znači da za korisnike cesta postoji više opasnosti koje trebaju izbjeći. Kod nešto više od svake desete nesreće sa smrtnim ishodom sudjelovao je pješak, dok je kod 10 posto tragičnih nesreća sudjelovao i motocikl. Daljnjih sedam posto uključivalo je bicikliste, sugerirajući da gradske lokacije dolaze s povećanim rizicima.

Preko 5500 vozača poginulo je na rutama s ograničenjem brzine između 82 i 96 km/h, što čini dvadeset posto svih smrtnih slučajeva.