Veliki opoziv za Teslu: Zbog ekrana infotainmenta u servis mora 135.000 vozila!

Nije odmah jasno pokreće li Tesla opoziv izvan Sjedinjenih Država, ali njemačke vlasti već su najavile da će istražiti slučaj

Neugodna vijest za proizvođača električnih automobila, Teslu. Američki Odbor za sigurnost na cestama (NHTSA) pozvao je Teslu da u servise vrati oko 135.000 Modela S i Modela X (proizvedenih do ožujka 2018. godine). Utvrđeno je da neuobičajeno često dolazi do kvara multifunkcijskog ekrana, preko kojega se upravlja svim uređajima u vozilima (odleđivanje stakala, brisači, aktivno sigurnosni sustavi…). Prema Tesli, probleme su uzrokovali Nvidia čipovi koje je tvrtka koristila.

Nije odmah jasno pokreće li Tesla opoziv izvan Sjedinjenih Država, ali njemačke vlasti već su najavile da će istražiti slučaj. Inače, problem je u memorijskom disku, koji je dio ekrana i kvari se. U Tesli tvrde da nema razloga za opoziv jer je ionako predviđeno da ti dijelovi traju pet do šest godina, što je skandalozna izjava. Naime, kupcima to nitko nije rekao i objasnio, niti je memorijski disk dio propisanih servisnih intervala.