Mala revolucija u tehnologiji lova na nestašne vozače: Policijskim službama dostupni su i džepni radari za mjerenje brzine!

Radar kontrolira brzinu do 300 km/h, ali i to nije sve jer će zahvaljujući zumiranju x7 policajac vidjeti u kabinu vozila

Industrija rada i kamera napreduje baš kao što iz godine u godinu dobivamo i sve modernije automobile. Policijske jedinice moraju pratiti korak, a proizvođači tehnologije su tu da im udovolje.

Još 2018. godine TrueSpeed je predstavio svoj džepni radar, koji je bio u eksperimentalnoj fazi, a sada je i službeno postao inventar jedne policijske jedinice. Policajci iz Le Manchea (Francuska) postali su prvi korisnici.

Posebnost ovog džepnog radara je u tome što doista stane u džep. Pritom je jeftiniji pa će ga policijski službenici doista nositi kao dio stalnog inventara i, kao od šale, povremeno stati uz cestu te kontrolirati brzinu vozača.

Radar kontrolira brzinu do 300 km/h, ali i to nije sve jer će zahvaljujući zumiranju x7 policajac vidjeti u kabinu vozila kako bi provjerio je li vozač na telefonu, jede li dok vozi, je li sigurnosni pojas pravilno pričvršćen i jesu li sve naljepnice na vjetrobranskom staklu.

Dosega je 640 m, omogućuje kontrolu u oba smjera prometa, čak i po kišnom vremenu. Međutim, djeluje samo ako policajac stoji i ne može se koristiti kao mobilni radar. TrueSpeed očekuje da će njgov proizvod biti popularan i među ostalim policijskim jedinicama u Europi…