Inovacija i snaga: Baterije ovog električnog sportskog automobila od 2000 KS ne mogu se zapaliti!

Fulminea završava sprint od 0 do 100 km/h za oko 2 sekunde, a do 320 km/h dolazi u roku od 10 sekundi

Fulminea od 2000 KS hipersportski je električni automobil talijanskog proizvođača Automobili Estrema. Tvrtka je osnovana 2020., a automobil će se na tržištu naći u drugoj polovici 2023. godine te će koštati 1.961.000 eura.

Tijekom digitalne konferencije za tisak emitirane iz torinskog muzeja automobila, generalni direktor Gianfranco Pizzuto i generalni direktor Roberto Olivo predstavili su buduće vozilo. Fulminea će biti opremljena inovativnom baterijskom tehnologijom. Riječ je o baterijskom sustavu s fiksnim ćelijama i takozvanim ultra-kondenzatorima. Kao rezultat toga baterije teže samo 300 kilograma, a doseg automobila je 520 kilometara.

Sustav baterija navodno je izuzetno siguran jer, prema proizvođaču – za razliku od litij-ionskih baterija koje koriste drugi proizvođači – nije zapaljiv. Automobili Estrema, koji proizvode Flumineu, žele koristiti ovaj sustav za među ostalim i za smirivanje rastućih sumnji u sigurnost električnih automobila.

Fulminea završava sprint od 0 do 100 km/h za oko 2 sekunde, a do 320 km/h dolazi u roku od 10 sekundi. Brzina je elektronički ograničena na 350 km/h, a proizvodit će 20 primjeraka godišnje.

Ako se ova obećanja ispune, Fulminea bi zbog nezapaljivoh baterija mogla postati tehnološki najnapredniji električni hipersportski automobil.