Još jedan grad bez benzinaca i dizelaša: Stockholm je na pragu povijesne odluke!

Da bi postigao cilj, Stockholm će ubrzati širenje punjenja električnih vozila u garažama

Putovanja u središnjem Stockholmu do 2030. moraju biti lokalno bez emisija, prema novom cilju zeleno-plavih stranaka. U središnjim dijelovima Stockholma promet će lokalno biti bez emisija već 2030. To sugerira zeleno-plava vlada. Političari umjerenih, liberala, stranke Zelenih, stranke Center i kršćanskih demokrata predstavili su prijedlog koji će uskoro biti usvojen.

Da bi postigao cilj, Stockholm će ubrzati širenje punjenja električnih vozila u garažama, a također i na uličnim parkiralištima. Za deset godina će svi parkirni prostori koji nisu za kratkotrajno parkiranje imati pristup punjenju.

Također je ponavljen prijedlog da grad Stockholm promijeni porez na zagađenje, a jedna je  ideja dodatno smanjenje poreza na zagađenje za električne vozače.

Prema prijedlogu, onima koji voze plug-in hibride bit će omogućen ulazak u središnje dijelove grada sve dok je automobil opremljen takozvanom tehnologijom geofenciranja. To znači da automobil automatski isključuje motor na unutarnje sagorijevanje kad uđe u središte grada.