Odgovor na ‘važno’ pitanje: Koji je najbrži filmski automobil svih vremena?!

Cilj studije bio je utvrditi franšizu s najbržim automobilima, a kao pobjednika okrunili su trilogiju Dark Knight Christophera Nolana

Netko se bavio i ovom temom, pa ideom vidjeti kakvi su rezultati. Novi nalazi studije Bristol Street Motorsa pokazali su koja je franšiza filmova imala najbrže automobile. Upotrijebili su podatke o najvećoj brzini automobila i najboljem ubrzanju od 0 do 100 km/h za 300 automobila iz 100 filmova, a vozila su odabrana prema kriterijima poput vremena prikazivanja i relevantnosti za radnju. Franšize koje su bile uključene u ispitivanje uključuju Batman: Dark Knight, Transformers, Bad Boys, The Transporter, Fast and Furious, Le Mans, Taken, Crank, Die Hard i sve filmove Jamesa Bonda. Cilj studije bio je utvrditi franšizu s najbržim automobilima, a kao pobjednika okrunili su trilogiju Dark Knight Christophera Nolana.

Prema studiji, Batmanovi automobili imaju najveću prosječnu brzinu od svih filmova s ​​puno automobilske akcije: 260,7 km/h. Drugoplasirana je franšiza Bad Boys, s prosječnom najvećom brzinom od 259 km/h, slijede The Transporter sa 246 km/h i Transformers sa 244,6 km/h dok franšiza Brzi i žestoki zaokružuje prvih pet, s prosječnom najvećom brzinom od 233,3 km/h.

Brzih i žestokih nema u prvih pet najbržih pojedinačnih automobila u jednom filmu, kaže ista studija. Prva dva mjesta ovdje osvajaju film Need for Speed, s Koenigsegg Agerom R (439,3 km/h) i Bugatti Veyronom EB Super Sport ( 415 km/h). Transformers: Age of Extinction je treći s Bugatti Veyronom EB Grand Sport Vitesse 16.4 (408,7 km/h) iz 2013. godine, Le Mans je četvrti sa Porscheom 917 K iz 1970 godine (362 km/h), a No Time to Die je peti s Aston Martinom Valhalla iz 2020. godine (354 km/h).