Malo Porsche, više Rimac: Dogovorena je nova vlasnička struktura Bugattija?!

Bugatti je slavno ime autoindustrije, ali istovremeno se radi i o maloserijskom proizvođaču koji je na rubu tranzicije s benzinskog na električne pogone

Njemački Manager Magazin pisao je o tome da Rimac automobili planiraju sljedeće godine izaći na burzu. Vrijednost kompanije je trenutno na najvišoj razini i to treba kapitalizirati za buduća ulaganja. Spominje se vrijednost viša od pet milijardi eura.

Također, iz istih izvora dolazi i najava što će se dogoditi s proizvođačem hipersportskih automobila Bugattijem u Volkswagenovu portfelju. Naime, prvo bi ga trebao preuzeti Porsche, a potom ga transferirati u zajedničku tvrtku koju će osnovati s Rimac Automobilima. Porsche će biti vlasnik 45 posto, a Rimac 55 posto udjela. Opet, Porsche ima i 24 posto udjela u Rimac Automobilima.

Bugatti je, naravno, slavno ime autoindustrije, ali istovremeno se radi i o maloserijskom proizvođaču koji je na rubu tranzicije s benzinskog na električne pogone, a tu Rimac može pomoći. Cijeli bi posao trebao biti finaliziran u jesenskim mjesecima.