Završio je na razgovoru u policiji: Na autocesti testirao domet električnog romobila!

Ispostavilo se da je vlasnik vozila mladi Poljak koji je policiji objašnjavao da je kupio e-romobil dan ranije

Ljeto je pa vjerojatno ljudima sunce i vrućina udare u glavu, pomute im um i sposobnost rasuđivanja jer kako drugačije komentirati ovu vijest. Autoput nije igralište za romobile ili bicikle. Na Autobahnu, gdje se vozi i bez ograničenja, upravljati romobilom ili biciklom graniči sa suicidalnim tendencijama.

Stoga su brojni vozači automobila i kamiona začuđeni zvali policiju kada vidjeli nesvakidašnji  prizor na A2 u smjeru Hannovera. Razlog je mladić koji je „jurio“ autocestom na romobilu punih 20 km/h između čvorova Bielefeld-Süd i Bielefeld-Ost. Na sreću, 24-godišnjak je napustio A2 na čvoru Bielefeld-Ost.

Hitne službe iz policijske postaje autoceste Herford istražile su slučaj i pronašle vozača. Ispostavilo se da je vlasnik vozila mladi Poljak koji je policiji objašnjavao da je kupio e-romobil dan ranije te da je htio testirati domet na autoputu te navodno nije znao da mu nije dopušteno ni ići na autoput. Naravno, nakon toga usljedila je kazna od strane policije, a vjerovatno i preporuka za pregled kod psihijatra.