Veliki kineski proizvođač dolazi u Europu: Cijena automobila bi mu mogla biti velika prednost!

U Kini Ora razvija 143 KS i ima dvije baterije dovoljne za 400 i 500 km dometa

Ora Black Cat je početkom godine uzburkala mnoge duhove u Wolfsburgu. Kineski električni kompakt bio je praktički kopija Volkswagenove Bube. No, Ora je paralelno s tim koncpetnim modelom počela prodavati Oru Good Cat, koja je ipak orignalnija, premda sprijeda također budi usporedbe s Porscheima i Bubom.

Iza Ore Good Cat stoji veliki kineski proizvođač automobila Great Wall, koji najavljuje da sa svojim vozilima početkom sljedeće godine dolazi u Europu. U Kini Ora razvija 143 KS i ima dvije baterije dovoljne za 400 i 500 km dometa. Great Wall najavljuje kompetitivnu cijenu, a na domaćem tržištu košta oko 20.000 eura, što nije mnogo za kompakt koji ima sve moderne aktivno-sigurnosne funkcije. Odnosno, cijena je mnogo niža od europske konkurencije. U Europi će se ovaj model zvati Ora Cat.

Great Wall u Europu dovodi i brend Wey, koji će se predstaviti sa SUV-om Wey Coffe 01, s plug-in hibridnim pogonom. Neki kineski proizvođači već su prisutni na europskom tržištu, poput Nija, a prava invazija tek slijedi.