BMW iX: Električni SUV s audio sustavom u koji su ugrađeni i dijamanti!

Električni SUV ima tri visokotonca, pet srednjih zvučnika od aramidnih vlakana postavljenih što je moguće više u kabini te dva visokotonca Diamond Dome

Mnogi će reći – neće mu ni to pomoći, a opet, vjerojatno će se prodavati kao svojevremeno Babalu žvakaće gume. BMW iX dizajnom neke podsjeća na vozila iz znanstvenofantastičnih filmova B produkcije (to su oni jeftiniji, u kojima su niže produkcijske vrijednosti), nekima izgleda kao Frankensteinova beba, a drugi u njemu vide posljednji krik dizajna. Uglavnom, vjerujte, imat će svoju publiku, unatoč velikim daborvim zubima sprijeda. 

Dizajn je jedno, a tehnologija je drugo. Tu s BMW-om nema šale. Objavljeno je da će audio sustav koji je pripremio Bowers & Wilkins biti jedan od najnaprednijih u automobilima. 

Električni SUV ima tri visokotonca, pet srednjih zvučnika od aramidnih vlakana postavljenih što je moguće više u kabini te dva visokotonca Diamond Dome. Ti posljednji visokotonci zapravo koriste dijamante zbog krutosti materijala. Cilj je bio vjerno reproducirati zvuk sa snimke. Tu su i Nautilus spiralni kanali iza kupola visokotonaca, koji služe za raspršivanja zvučnih valova stražnjeg dijela pogonske jedinice. Cilj je spriječiti distorziju zvuka. 

Još osam zvučnika integrirano je u prednje i stražnje naslone za glavu, a u kabini su i četiri bas zvučnika te 4D shakeri koji su strateški postavljeni u kabinu, prvi u automobilskom svijetu. Zvučnici Bowers & Wilkins serije 800 koji ulaze u BMW iX isti su kao u studiju Abbey Road. Električni automobili nemaju bučne motore, nema ni vibracija, pa je to idealna prilika za instalaciju kvalitetnih autdio sustava. 

Inače, BMW iX ima tri elektromotora s 516 KS i 764 Nm.