Gdje odložiti ljetne gume: Ne smiju biti izložene suncu, izbjegavajte vlagu…!

Na gume negativno utječu i goriva, boje, ulja, masti te druge kemikalije

Vrijeme je zamjene guma na vozilima, a nerijetko je problem gdje s ljetnim gumama. Zauzimaju veliku površinu, a u kući i pogotovo stanu nemate dovoljno prostora… Jedno od rješenja su hoteli za gume – upišite te dvije ključne riječi u internetsku tražilicu i otvorit će vam se cijeli svijet privatnog smještaja u ‘apartmanima’ za gume.

Odlučite li se samostalno uskladištiti gume, trebali biste znati nekoliko važnih informacija. Gume ne podnose UV zrake (više nego što trebaju u svakodnevnom korištenju), vlagu, ozon i radijaciju. Što se radijacije tiče, tu ste uglavnom mirni, osim ako nemate rentgen u garaži, ali pripazite na sve ostalo što šteti gumama.

Nije ih dobro odlagati ni na mjestima gdje imate razne uređaje koje pokreću električni motori, tamo gdje su transformatori ili uređaj za zavarivanje. Navedena oprema ispušta ozon.

Na gume negativno utječu i goriva, boje, ulja, masti te druge kemikalije. Dakle, mjesto na koje ih odlažete mora biti suho, čisto i ne bi trebalo biti na izvoru dnevnog svjetla.