Nova i zanimljiva usluga: Toyota planira u svojoj tvornici preuređivati rabljene automobile!

Preuređenje može uključivati ugradnju novih komponenti, ali ​​ponovnu upotrebu dijelova iz vozila koji su još uvijek u dobrom stanju, obnovu baterija i još mnogo toga

Proizvođači i uvoznici automobila svakodnevno imaju neke ideje, ali rijetko su toliko zanimljive da postanu svjetska vijest, a potez Toyote u Velikoj Britaniji to definitivno jest i na putu je da promovira novu uslugu. Britanski magazin Autocar piše o odluci podružnice da kupcima ponudi opciju preuređenja za rabljena vozila. Pod nazivom usluge mobilnosti Kinto to će biti jedna od mogućnosti, a ideja je uzeti automobil nakon prvog ciklusa korištenja, kao što je na primjer leasing, i vratiti ga u tvornicu. Tamo će biti temeljito preuređen i spreman za drugi ciklus korištenja. Toyota bi to mogla ponoviti još jednom prije nego što automobil dođe do kraja svog radnog ciklusa i završi na recikliranju. To može uključivati ugradnju novih komponenti, ali ​​ponovnu upotrebu dijelova iz vozila koji su još uvijek u dobrom stanju, obnovu baterija i još mnogo toga.

Program se trenutno fokusira na Toyotinu tvornicu u Burnastonu, koja lokalno proizvodi Corollu hatchback i Corollu karavan.