Može i Mahindra luksuzno: Kako izgleda i koliko košta plemeniti indijski SUV?!

Početna cijena je oko 15 tisuća eura s osnovnom opremom, a s maksimalnom opremom i pogonom na sve kotače te automatikom ovaj SUV košta oko 27 tisuća eura

Mahindra je proizvođač koji se uglavnom veže uz Indiju (tamo mu je i sjedište), a poznat je po brojnim terenskim automobilima, uglavnom baziranima na nekim američkim ili japanskim modelima, odnosno dzaijnerskim idejama koje su više posuđenice nego stvarne ideje. Inače, jedan od najpoznatijih Mahindrinih modela je legendarni Ambassador, baziran na britanskom Morrisu Oxford Series III, koji je ostzo u proizvodnji sve do 2014. godine, odnosno više od 50 godina.

No indijski proizvođač ne boji se ni izleta u luksuzniji prijevoz, a dokaz je SUV XUV 700. Dugačak je 470 cm i dostupan je s pet ili sedam sjedala: Sprijeda je malo nalik Renaultovim modelima, pogotovo kada su svjetla u pitanju. Tu je dvolitreni četverocilindrični turbo koji isporučuje 200 KS. Za one koji žele štedjeti u vožnji dva su 2,2-litrena dizelaša, sa 155 i 185 KS.

XUV 700 dolazi s ručnim šest-stupanjskim mjenjačem i nudi automatik uz doplatu. Opcije su i ESP te električna parkirna kočnica. Pogon na sve kotače dostupan je samo uz dizelaš od 185 KS. Mahindra XUV 700 osvojio je najvišu prometnu cestu na svijetu na planini Umling La u regiji Ladakh. Smješten na jugoistoku Ladakha, Umling La je najviša prometna cesta na svijetu na visini 5880 metara. Globalna znamenitost Indije je 500 metara viša od baznog kampa za penjače koji kreću na Mount Everest.
Početna cijena je oko 15 tisuća eura s osnovnom opremom, a s maksimalnom opremom i pogonom na sve kotače te automatikom ovaj SUV košta oko 27 tisuća eura. Doista povoljno…