Kupci rabljenog automobila: Pokušali su prevariti prodavatelja masnim mrljama ispod motora!

Plan 41-godišnjaka i njegovog 23-godišnjeg partnera bio je simulirati oštećenje motora, odnosno masne lokvice ispod njega

Rabljeni automobili su skupi, a dovitljivost kupaca ponekad graniči s kriminalom, odnosno može se mjeriti s maštovitošću trgovaca. Dvojac u njemačkoj Tiringiji pokušao je prodavatelju ‘prodati’ trik s motornim uljem, ali je razotkriven.

Muškarac (35) u Saalfeldu u Tiringiji odlučio je prodati svoj automobil. Dvojica muškaraca (23 i 41) došla su pogledati vozilo. Međutim, dvojac je očito namjeravao sniziti prodajnu cijenu – ali ne na legalan način. Kako javlja policija, jedan od njih dvojice je odvratio pozornost prodavača, odnosno, kolokvijalno, zapričavao ga je. Drugi kupac je na dva mjesta krišom dolijevao ulje u vozilo. Plan 41-godišnjaka i njegovog 23-godišnjeg partnera bio je simulirati oštećenje motora, odnosno masne lokvice ispod njega, kako bi snizili cijenu vozila.

Prema riječima nadležnih, 35-godišnjak je prilično dobro znao u kakvom se stanju nalazi automobil – dvojica osumnjičenih prevaranta također nisu previše vješto izveli ovu operaciju. Kada je prodavač uočio prevaru, alarmirao je policiju. Protiv 41-godišnjaka i 23-godišnjaka sada se vodi istraga zbog pokušaja prevare i oštećenja imovine, navodi 24auto.de.