Nove prometne kamere u Njemačkoj: Sada su cilj oni koji koriste mobitele i tablete!

U Mainzu su uključili kameru u četvrtak na par sati, tek toliko da se upoznaju s njezinim karakteristikama i već je u sat vremena snimila dvadesetak vozača automobila i teretnih vozila koji su koristili mobitele

Mnoge države bore se s brzinom u prometu, ali sve veća pošast postaju mobiteli i tableti. Nizozemska je nedavno instalirala efikasan sustav kamera Monocam, kojima je cilj pratiti i kažnjavati vozače koji koriste mobitele i tablete, a uspjeh tog tehnološkog pothvata na sličan je čin motivirao i Nijemce. Dokumentiranje kamerom najsigurniji je način kažnjavanja neposlušnih vozača.

Uglavnom, Njemačka postavlja prve kamere u Trieru pa potom i u Mainzu, pilot projekt kreće i s njegovim uspjehom, da se našalimo, Monocam će pustati Multicam, odnosno proširit će se cijelom državom.

U Mainzu su uključili kameru u četvrtak na par sati, tek toliko da se upoznaju s njezinim karakteristikama i već je u sat vremena snimila dvadesetak vozača automobila i teretnih vozila koji su koristili mobitele. Koriištenje mobitela naplaćuje se sa 100 eura i jednim negativnim bodom.

Pilot projekt traje šest mjeseci, a potom očekujte širenje kamera jer ne sumnjamo da će u ispitnoj fazi polučiti uspjeh. U Njemačkoj je zabranjeno korištenje mobitela, osim ako ne koristite hands free uređaj, Bluetooth…