Redizajn za Kiju XCeed: Jedan od popularnijih automobila u Hrvatskoj dobiva novu tehnologiju!

Nova je plug-in hibridna opcija sa 141 KS i autonomijom do 60 km

Na hrvatskom tržištu crossover Kija XCeed jedan je od popularnijih modela, a jasno je i zašto je tako. Kombinacija kvalitete, modernog dizajna i prostojne cijene mnogim je kupcima neodoljiva. Kia je sada objavila prve fotografije redizajniranog XCeeda, koji će se u Europi početi prodavati u rujnu. Nova su prednja LED svjetla, novi je i dizajn prednje maske, stražnjih svjetala, odbojnika, ali i dalje je to ista forma.

S opremom GT line dolaze sjajni crni difuzor te kotači od 18 inča. XCeed ide i s novim logotipom tvrtke, odnosno stiliziranim natpisom KIA na prednjem i stražnjem dijelu vozila.  Motori su benzinski 1,0-litreni T-GDI sa 120 KS (blagi hibrid), 1,5-litreni T-GDi sa 160 KS, te u GT lineu 1,6-litreni turbobenzinac s 204 KS. Tu je i plug-in hibridna opcija sa 141 KS i autonomijom do 60 km.

Promjene u unutrašnjosti uglavnom su ograničene na poboljšanja u povezivosti, dodavanjem najnovije verzije Kia Connecta i omogućuje vozačima planiranje putovanja unaprijed i slanje navigacijskih podataka u automobil sa svojih pametnih telefona ili korištenje svojih pametnih telefona za lociranje automobila ako zaborave gdje su ga ostavili. Novi su i USB-C priključci za punjenje pametnih telefona za putnike sprijeda i straga.

Osnovni automobili dolaze s infotainmentom od 5 inča, a bolje opremljene verzije imaju 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir s bežičnim Android Autom i Apple CarPlayom. Top modeli imaju infotainment sustav od 10,25 inča s višestrukom Bluetooth vezom koja omogućuje da dvije osobe povežu svoje telefone u isto vrijeme, a tu je i paket digitalnih instrumenata od 12,3 inča.