Kineski tjedan u njemačkom Lidlu: U ponudi je električni automobil po povoljnoj cijeni!

Električni automobi je izveden iz kineskog Zotye Zhima E30

Lidl ima običaj nuditi i automobile svojim kupcima, a to se posebno odnosi na njemačko tržište. Sada se u lancu supermarketa u Njemačkoj može kupiti i električni automobil Elaris Finn, odnosno možete ga koristiti na mjesečne rate od 222 eura. Autić se može isplatiti i odjedanput, a onda mu je cijena 20.330 eura. Punjenje je besplatno.

Lidl je bio jedan od prvih supermarketa koji je ponudio besplatne punionice za kupce u Njemačkoj. Pokazale su se toliko uspješnima da im je njemački lanac bio prisiljen smanjiti snagu s 50 na 25 kW. Mnogi vozači su samo punili električne automobile, a nisu ni ulazili u trgovine.

Idemo još malo o Elaris Finnu. Riječ je o električnom automobilu koji je izveden iz kineskog Zotye Zhima E30. Dugačak je samo 2,87 metara i ima dva sjedala. Elektromotor postiže 48 KS što je dovoljno za 115 km/h. Baterija ima kapacitet od 32 kWh, dovoljno za domet od 200 kilometara. Elaris Finn opremljen je klima uređajem, tempomatom, navigacijom… Punjenje do 100 posto traje sat vremena s DC punjačem od 30 kW. Punjenje klasičnom utičnicom traje oko pet sati.