Ništa od sajma automobila u Ženevi sljedeće godine: Održat će se na drugoj lokaciji krajem 2023.!

Izvršni direktor sajma u Ženevi Sandro Mesquita dodao je da se mnoge marke ne mogu obvezati na sudjelovanje na sajmu u Europi zimi zbog nesigurnih vremena

Ženeva Motor Show otkazan je četvrtu godinu zaredom i umjesto toga će se održati u Dohi u Kataru 2023. godine. Organizatori su planirali održati sajam u Švicarskoj od 14. veljače do 19. veljače 2023. Njegov blizanac, Ženevski međunarodni sajam automobila u Katru bio je planiran za studeni 2023. Potvrđeno je da će se održati samo sajam u Katru.

– Zbog neizvjesnosti u globalnoj ekonomiji i geopolitici, kao i rizika povezanih s razvojem pandemije, organizatori su se odlučili usredotočiti isključivo na planiranje događaja u Dohi 2023. godine – rekao je predsjednik organizatora događaja Maurice Turettini.

– Učinili smo sve što je moguće kako bismo osigurali da možemo biti domaćini GIMS-a 2023. u Ženevi u veljači. Poboljšani format događaja i projekt bili su vrlo dobro prihvaćeni, ali su na kraju presudili rizici.

Izvršni direktor sajma u Ženevi Sandro Mesquita dodao je da se mnoge marke ne mogu obvezati na sudjelovanje na sajmu u Europi zbog trenutne situacije u svijetu.

Koronavirus, rat, teška gospodarska situacija, smanjeni interes autoindustrije, odnosno korištenje internetskih platformi za promoviranje novih vozila – sve to polako automobilske sajmove čini zastarjelim formatom. Vidjet ćemo hoće li se i sajam u Dohi održati…