Genijalno rješenje: Austrijski start-up ima solarni sustav koji se pakira u klasični kontejner!

Jednim pritiskom gumba može započeti proces raspakiravanja 240 solarnih panela, a sustav se otvara poput harmonike

Austrijski startup Solar Container predstavio je visokosofisticirani prijenosni fotonaponski energetski sustav u koji može stati 240 modula solarnih panela u spremnik veličine standardnog kontejnera. Sustav se može transportirati u bilo koji dio svijeta i postaviti kao energetski sustav neovisan o mreži u samo pet sati jednostavnim pritiskom na gumb.

Ova prijenosna solarna konfiguracija može se seliti ili postaviti fiksno na mjesto. SolarCont je dizajniran da stane u kontejner standardne veličine šest metara u duljinu, širok je 2,4 metra i visok 2,9 metara. Standardizirana veličina omogućuje da se solarni moduli premjeste na bilo koji dio svijeta pomoću kontejnerskih brodova, teretnih vlakova ili kamiona za prijevoz kontejnera. Kontejner također osigurava da se generatori zelene energije transportiraju kompaktno i sigurno te stignu u vrhunskom stanju za rad na lokaciji. Nakon što spremnik stigne do mjesta postavljanja, komponente spremnika se uklanjaju, a paket solarnih modula se postavlja na tlo. Jednim pritiskom gumba može započeti proces raspakiravanja 240 solarnih panela, a sustav se otvara poput harmonike.

Koristeći tim od tri ili četiri osobe ova konfiguracija se razvlači na 720 kvadratnih metara. Kada struja više nije potrebna, moduli se lako mogu ugurati natrag u kontejnere. SolarCont se isporučuje s unaprijed sastavljenim modulima, potpuno ožičenim i spojenim na pretvarač. Dakle, može početi generirati energiju čim se završi raspakiranje. SolarCont će zadovoljiti energetske potrebe 32 kućanstva. Također, moguće je i spajanje više sustava.