Nova horizontalna signalizacija: Što znače ovi trokuti na cesti?!

Signalizacija je praćena uspornicima prometa, pješačkim prijelazima, odnosno djeluje kao upozorenje da je potrebno usporiti

U Španjolskoj se na cestama iscrtavaju tzv. zmajevi zubi kao znak da vozači traju dodatno pripaziti i prilagoditi svoju brzinu na ulasku u naselja. Sada se ide i dalje. Već nekoliko dana u pojedinim dijelovima gradova poput Madrida vidljivi su vodoravni znakovi slični zmajevim zubima, ali u žutoj boji. Znakovi se sastoje od kombiniranih trokuta bijele i žute boje, nacrtanih uz uzdužne bijele linije. U glavnom španjolskom gradu, ovi novi zmajevi zubi mogu se vidjeti u školskim područjima ili na prometnim ulicama.

Ideja je upozoriti vozače da se nalaze u području gdje moraju poduzeti iznimne mjere opreza, odnosno da se nalaze u blizini škola.

Signalizacija je praćena uspornicima prometa, pješačkim prijelazima, odnosno djeluje kao upozorenje da je potrebno usporiti. Tako je promet sigurniji, ali se i osigurava da vozači na vrijeme primijete upozorenje te prilagode brzinu, odnosno izbjegnu oštećenje vozila na uspornicima, na primjer.